Mine Indiske favoritter.
Julen er definitivt over, vi skriver midten av Januar og kulda biter. Da er det ingenting som smaker så godt som orientalske smaker inspirert av det Indiske kjøkken. Disse favoritt rettene har vært med meg i en årrekke på min tidligere Crossover buffet. I dag deler jeg oppskriften på min selvkomponerte tandoori kylling. Aloo Bahji poteter, laget på ekte Indisk bonde vis. Til slutt runder vi av med Raita, en mild og rund yoghurt saus med minte og koriander. Disse rettene er en herlig kombo som garantert vil få tennene til å løpe i vann.
God helg 🙂
Tandoori kylling
Indisk kylling i tandoori marinade.
Porsjoner 4 personer
Kalorier
Du trenger
- Foodprocessor
- Flat ildfast form
- Stekepanne
Ingredienser
- 1 glass tandoori paste Pataks, kjøpes i innvandrer butikk
- 2 ss tandoori masala pulver
- 3 fedd hvitløk
- 1 klyft ingefær ca 4 cm
- 3-4 ss oyster saus
- 2 ss sitronsaft
- 1 god håndfull frisk koriander
- 1-2 dl solsikke olje nøytral olivenolje fungerer og bra
- 720 g kylling filèt beeregn ca 180 g pr person
- Koriander og sitron båter til pynt
Slik gjør du
- Dag 1
- Skjær kylling filetene i ca 5 cm store biter
- Ha alle ingrediensene til marinaden i foodprocessor. Spe på med olje til du får en fyldig marinade.
- Bland kylling med marinade og la den stå å godgjøre seg til dagen etter.
- Dag 2
- Forvarm stekepannen og ha i olje.
- Stek kyllingen på sterk varme til den blir godt grillet utenpå men fortsatt er rå inni.
- Ha den over i en ildfast form. Dette kan gjøres i opp til flere timer før servering.
- Før servering forvarmer du stekeovnen til 200 grader. Varm opp kyllingen til den er gjennomstekt i ca 10-15 minutter. Pass på at den ikke blir tørr. Pynt med finhakket koriander og sitronbåter.
Aloo Bhaji
Spicy poteter på ekte Indisk bonde vis.
Porsjoner 6 personer
Kalorier
Du trenger
- Kjele
- Stekepanne
Ingredienser
- 660 g poteter jeg beregner ca 110 g poteter pr person, da potetene svinner en del når de kokes.
- 3 fedd hvitløk
- 1 klyft ingefær ca 5 cm
- 1 liten grønn chili
- 1 toppet ts sennepsfrø
- 1,5 ts korianderfrø
- 1,5 ts kumin frø
- 1/2 stk rød løk finhakket
- 2 stk vårløk
- 2 ts malt kumin
- 1 ss garam masala
- 1 ss gurkemeie
- 1,5 ts malt koriander
- 1 ss curry madras
- 1/2 stk sitron saften
- 1-2 ts sukker
- 1 kopp kikerter gjerne fra boks eller om du koker.
- 1 håndfull frisk koriander grovhakket
Slik gjør du
- Vask og skrell potetene og kutt de i ca 4 cm store terninger.
- Kok opp vann og kok potetene ca 15 min, de bør ha noe tyggemotstand da de fortsetter kokeprosessen mens de avkjøles.
- Ha de over i et et dørslag og skyld med iskaldt vann.
- Ha deretter i kikertene.
- Marinade.
- Finhakk chili, hvitløk og ingefær og ha i en skål.
- Hakk rød løk og ha i en egen skål.
- Bland det øvrige krydderet og ha i egen skål.
- Varm opp stekepanne og ha i godt med solsikkeolje. Fres sennepsfrø, korianderfrø og kumin frø til de popper i pannen
- Når de har begynt å poppe, da har du i chili, hvitløk, ingefær og fres i et par minutter.
- Fres så videre med de øvrige kryddrene i et par minutter.
- Hell over potetene og kikertene og bland godt.
- Ha i vårløk og friskpresset sitronsaft. Smakene forsterkes og balanseres om du har i litt sukker. Smak til med salt.
- Legg på fat og dryss over hakket frisk koriander.
Yoghurt saus
Mild yoghurtsaus med frisk minte og koriander.
Porsjoner 6
Kalorier
Ingredienser
- 500 g Tyrkisk eller Gresk yoghurt.
- 1 liten grønn chili
- 3 fedd hvitløk
- 1/2 stk sitron saften
- 1 ss malt koriander
- 1 håndfull frisk koriander finhakket
- 1 håndfull frisk minte
- 1 klype sukker
- Kvernet flaksalt
Slik gjør du
- Ha i yoghurten i en bolle.
- Finhakk chili, hvitløk, koriander og minte og bland inn.
- Press sitron og ha i med malt koriander.
- Smak til med sukker og salt.
- Legg over i en skål og dryss over litt finhakkede grønne urter.