Persiske poteter

Persiske poteter

I Midtøsten er det ikke så vanlig å bruke poteter som vi gjør her i Vesten. Når de først brukes er det ofte ikke som tilbehør, men som  hovedrett. De passer og ypperlig som del av en Meze. I denne retten har jeg vært raus med krydderet og smakene er spicy men allikevel runde og vel balanserte. Potetene smaker deilig til grillet kjøtt, fjærfe eller fisk som del av et orientalsk måltid. Restene kan du bruke dagen etter i en salat, omelett eller pytt i panne som gir en spennende og orientalsk stil.

Bakte poteter med gurkemeie og spisskummen inspirert av det Persiske kjøkken.

Måltid Tilbehør
Kjøkken Midtøsten
Type Enkelt, Smakfult
Forberedelser 20 minutter
Koke/steke tid 45 minutter
Tid totalt 1 time 15 minutter
Porsjoner 6 personer
Calories

Du trenger

  • Ildfast form
  • Bakepapir
  • Kniv
  • Teskje

Ingredienser

  • 750 g små poteter, her brukte jeg Morene poteter.
  • 4 ss olivenolje
  • 1/2 stk stor rød løk, eller en liten løk.
  • 2 toppede ts gurkemeie
  • 3 toppede ts malt spisskummen
  • 1 ts kajennepepper
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 ts kvernet flaksalt
  • nykvernet pepper

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader (180 grader i varmluft)
  • Kle en ildfast form eller langpanne med bakepapir.
  • Skjær potetene i 2. Hvis du bruker store poteter, skjærer du de i ca 2 cm store terninger. Det er viktig at potetene har omtrent like stor størrelse, slik at de blir jevnt stekt.
  • Skjær løken i tynne skiver.
  • Legg potetene og løken i den ildfaste formen og drypp over olivenolje. Dryss over gurkemeie, spisskummen og kajennepepper, havsalt og malt pepper. Bland godt så potetene blir godt blandet med olje og krydder.
  • Spre potetene godt utover så det blir et lag. Dette for at de skal blir ordentlig stekt. Stek i ca 45 minutter, eller til de er gyllen brune og møre.
  • Smak til med salt, pepper og friskpresset sitron saft.

Notater

Husk at krydderblandingen har gitt potetene farge og de kan få en mørkere brunfarge enn forventet, når de er ferdigstekt.
Om du ønsker å servere potetene som en hovedrett eller som del av en mezze kan du smuldre over litt fetaost og drysse over litt friske urter.


Legg inn en kommentar