Marokkansk lam tagine med aprikos og oliven.

Marokkansk lam tagine med aprikos og oliven.

Sesongen for lam er straks på hell. Om du skal rekke å lage den deilige Marokkanske lamme gryten må du skynde deg. Jeg var så heldig at jeg fikk grabbet til meg flott ny skåret bog av lam på Meny i dag. Løp, kjøp og inviter noen få (ikke mer enn 5) venner til et heftig måltid på lørdagskvelden.

Til denne har jeg tenkt til å servere en  Musar Jeune 2018 fra Libanon. Den koster kr 225,-. Den er litt utviklet, preg av modne mørke bær og tørket frukt, fast ettersmak med god lengde. Passer perfekt til mat fra Midtøsten og Nordafrika.

Marokkansk lam tangine med aprikos og oliven.

En deilig smakfull lammegryte på ekte Marrokansk vis.
Forberedelser 2 timer
Koke/steke tid 2 timer
Porsjoner 4 personer,
Kalorier

Du trenger

  • Stekepanne
  • Gryte

Ingredienser

  • 1 kg lammebog
  • 2 ss flaksalt
  • 2 ts spiss kumin
  • 2,5 ts paprika pulver
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts malt ingefær
  • 6 fedd hvitløk
  • 2 stk løk
  • 1 stk kanelstang
  • 3-4 stk laurbær blader
  • Olivenolje til steking
  • 2-3 ss tomatpure
  • 2 håndfulle tørkede aprikoser
  • 1-2 håndfulle grønne kalamata oliven uten sten
  • 1 stk saft fra sitronen
  • 1 håndfull frisk koriander

Notater

Marrokansk lam tangine.
Legg lammekjøttet i en stor bolle og bland i alt det tørre krydderet og grovkvernet pepper til kjøttet er godt dekket. Skjær løken i halve skiver og grovhakk hvitløken. Brun det krydrede kjøttet i pannen og legg over i en gryte. Kok ut pannen med 2,5 dl vann. Ha mer olivenolje i pannen og brun løk og hvitløk til det blir blankt i ca 10 minutter. Ha deretter i tomatpure, ca 2 ts paprikapulver og 2,5 dl vann og kok inn. Ha i laurbær og kanelstang. Hell over kjøttet og la det småkoke i ca 2 timer eller til kjøttet slipper bena.
Ha i sitronsaft, oliven og smak til med salt og pepper. Dryss over frisk koriander og server gjerne med cous cous, ris eller som jeg velger, å servere med grillede ovnsbakte grønnsaker.

 

 



3 thoughts on “Marokkansk lam tagine med aprikos og oliven.”

Legg inn en kommentar